Fuiflokaal komt er niet

De gemeenteraad keurde de verantwoordingsnota van het jeugdwerkbeleidsplan goed. De oppositie had geen goed woord over voor het schepencollege, dat de plannen van een multifunctionele fuifzaal heeft begraven.

Jef Wijckmans

BR>

"Na jaren van loze beloften, schenken jullie eindelijk klare wijn", zei Sofie De Wit (N-VA). "Het enige positieve is dat het geld voor de zaal in een reservefonds wordt gestopt." Willy Hameau (sp.a/Groen!) vroeg aan het schepencollege om opnieuw gesprekken met de collega's uit de buurt op te starten om een intergemeentelijk initiatief te realiseren.

Huidig jeugdschepen Lea Den Abt (NAP) verdedigde haar voorgangster en collega Nadine Francus (Open VLD) die in het verleden tevergeefs een intergemeentelijk initiatief probeerde uit de grond te stampen. "Bij het minste gerucht werden we al bekogeld met petities van mensen uit de buurt die tegen waren. We voorzien wel een groter bedrag in de begroting voor de jeugd. Zo denken we eraan om grotere tenten aan te kopen als logistieke steun bij kampen en feesten. We gaan de jeugd sowieso extra steunen met hun activiteiten als compensatie."

Ondanks tegenstemmen van CD&V/N-VA en sp.a/Groen! en de onthouding van Vlaams Belang keurde een meerderheid de nota goed.

JW

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio