Ook Borsbeekbrug even vol drugs

Op de Borsbeekbrug, onder Berchem-Station en in de Uitbreidingstraat zagen pendelaars en bewoners de voorbije maand druk drugs dealen. Een daar gevestigde drugsorganisatie kreeg er plots klanten bij, die de verjaagde junks uit de Stuivenbergwijk mee bevoorraadden.

Johan Van Baelen

BR>

Dat gelukje duurde niet te lang, want ook die overlast was gemeld aan de politie. Via de lokale recherche nam die wat meer tijd om deze uitwas aan te pakken. De politie wilde meer dan de dealers die daar open en bloot de Brusselse scene bevoorraadden. Na de nodige observatie kon de hele organisatie worden ontmanteld.

Dat ging van de mannen die vanuit hun auto's heroïne en cocaïne verkochten over hun eigen leveranciers in de huurhuizen in de Velodroomstraat en de Amethiststraat tot de chefs in woningen in Berchem, Deurne en Hoboken. Daar werden harddrugs met een straatwaarde van 45.000 euro in beslag genomen. In totaal zijn negen mensen gearresteerd.

Volgens de politie kan je niet echt spreken van een verplaatsing van het fenomeen. Omdat de Berchemse organisatie vooral Brusselse klanten had. Maar dat de fenomenale overlast, die er al was nog wat werd versterkt, valt niet te ontkennen. Al verschillen de Brusselse klanten grondig van de junkies van de Stuivenbergwijk.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio