KTA Deurne controleert leerlingen in middagpauze

Directie en leerkrachten van KTA Deurne zullen tijdens de middagpauze geregeld postvatten aan supermarkt GB in Wijnegem Shopping Center om hun leerlingen te controleren. Deze maatregel komt er in overleg met politie en GB nadat leerlingen eerder voor overlast hadden gezorgd.

Karin Vanheusden

BR>

Enkele weken geleden besliste supermarkt Match op de Deurnese Ruggeveldlaan de deuren voortaan 's middags te sluiten. De supermarkt werd tijdens de middagpauze immers belaagd door lawaaierige en baldadige leerlingen van scholen uit de buurt.

De jongeren hebben ondertussen blijkbaar in Wijnegem Shopping Center een nieuwe locatie gevonden. Afgelopen donderdag trok de politie naar de GB van het Shopping Center en fouilleerde en controleerde alle aanwezige jongeren. Deze actie kwam er op vraag van GB die de voorbije weken bestormd werd door leerlingen, onder meer van KTA Deurne. Zo scheurden de leerlingen snoep- en drankverpakking kapot en lieten vervolgens - zonder te betalen - de supermarkt in een ravage achter.

Ondertussen is er overleg geweest tussen de directie van KTA Deurne, afgevaardigden van Wijnegem Shopping Center en de politie. Er zijn onderling concrete afspraken gemaakt om de rust in en om GB te bewaren. Zo hebben de directeur, de onderdirecteur en een leerkracht van KTA Deurne maandagmiddag persoonlijk postgevat aan de supermarkt. Alle leerlingen werden door hen gecontroleerd. Leerlingen die hun afwezigheid op school niet konden bewijzen, worden gestraft. Deze en andere acties worden nog herhaald.

KVH

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio