Examen loopt in het honderd

In volle examenperiode liet Blackboard, het internetplatform van het Antwerpse hoger onderwijs, het een tijd afweten. Door het informaticaprobleem liep het examen van een honderdtal TEW-studenten in het honderd.

Peter De Meyer

BR>

De eerstejaars Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen moesten maandag het examen Management en Organisatie afleggen. Het examen verliep in verschillende groepen via de elektronische leeromgeving Blackboard. Een stroompanne gooide roet in het eten. "Bij twee groepen zorgde het gebruik van Blackboard voor problemen", vertelt student Olivier Wuyts. "Ik ben dinsdag bij de ombudsdienst geweest, maar een concrete oplossing is er nog niet." Studenten die het examen niet aflegden, krijgen wellicht een herkansing tijdens de eerste zittijd. Voor hen die het deels aflegden, wordt de zaak individueel bekeken.

Een korte stroompanne was de boosdoener. "Die duurde maar één seconde", vertelt Filip Seuntjens, hoofd e-campus van de UA. "Blackboard, dat ook door de hogescholen gebruikt wordt, draait op twee servers. De ene ondervond geen hinder van de stroomstoring, maar de andere kregen we niet meer in gang."

Dinsdag rond 14u was het probleem opgelost. Tot die tijd konden de studenten van de UA en Plantijn Blackboard niet gebruiken. "Gelukkig is alles weer onder controle. Deze week staan er immers nog examens met gebruik van de leeromgeving gepland."

PeDM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio