Germinal solliciteert naar straatnaam

De kans dat er een straat naar Germinal Ekeren vernoemd wordt, is reëel. De districtsraad nam de suggestie op in de straatnamenreservelijst.

Peter De Meyer

BR>

Voetbalclub Germinal Ekeren zette Ekeren op de nationale en zelfs de internationale kaart. In recordtempo klom de club vanuit de provinciale afdelingen naar de Belgische subtop, met als hoogtepunt de bekerwinst in 1997. In 2000 smolt Germinal samen met Beerschot, en de fusieploeg speelt sindsdien op het Kiel.

Districtsraadslid Machteld Francken (Open Vld) stelde voor een straat of plein te vernoemen naar Germinal Ekeren. "Elke Ekerse voetballiefhebber kan trots zijn op het palmares dat de club behaalde." De districtsraad zag er geen graten in en de suggestie wordt opgenomen in de straatnamenreservelijst.

Het voorstel van Francken inspireerde ook Vlaams Belang-raadslid Freddy Geens. Dat het stadion in het Veltwijckpark afgebroken werd na een klacht van enkele groene jongens, zit hem nog steeds hoog. Geens: "Als de Germinal Ekeren-straat er komt, stel ik voor dat we er onmiddellijk een onderschrift bijzetten: Germinal Ekeren, kapotgemaakt door Agalev."

PeDM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio