Buurtbewoners vragen actie tegen wildparkeerders

Steeds vaker parkeren chauffeurs hun auto in de tuinen van het Museum voor Schone Kunsten. De buurt is het beu dat het parkje wordt ingenomen door al dat blik. "En dat onder de ogen van de politie", zucht Leo Van Hamme.

Peter De Meyer

BR>

Wie zijn auto wil parkeren in de langwerpige tuinen naast het museum, moet daar niet zo veel moeite voor doen. Via de brandgang kan je zo het terrein op. "Nieuw is het probleem niet", vertelt buurtbewoner Leo Van Hamme. "Maar sinds de start van de Sinksenfoor loopt de situatie uit de hand." In het weekend, maar ook op weekavonden komt er van een spelletje petanque in het parkje niets meer in huis. Ook voor spelende kinderen is er geen plaats meer.

Van Hamme: "Als je in deze buurt reglementair parkeert, maar je ticket is verstreken, word je op de bon geslingerd. Maar mensen die hun wagen achterlaten in een park, krijgen geen bekeuring, zelfs niet als het gebeurt onder het oog van een politieagent."

"De status van de museumtuin is belangrijk", zegt commissaris Peter Beyers van de verkeerspolitie. "Als het niet om de openbare weg gaat, kunnen we alleen vervolgen op vraag van de eigenaar." De museumdirectie zegt niet blij te zijn met de wildparkeerders en belooft op korte termijn de verdwijnpaaltjes aan de brandgang te laten herstellen.

De buurtbewoners blijven niet bij de pakken zitten. Met een petitie en een brief proberen ze druk te zetten op het stadsbestuur. Een spandoek moet de schaamteloze chauffeurs duidelijk maken dat ze geen parking, maar een park inrijden.

Peter DE MEYER

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio