Buurt wil probleem Lepelstraat oplossen met eenrichtingsverkeer

De bewoners van de Lepelstraat trokken naar de gemeenteraad om maatregelen te vragen voor de gevaarlijke situatie in hun straat.

Erik Vandewalle

BR>

Vooral de laatste dertig meter zorgt voor problemen, omdat daar twee rijrichtingen zijn toegelaten. De buurt wil eenrichtingsverkeer in héél de straat.

De Lepelstraat is een smalle straat op de grens van Stabroek en Kapellen, die de Driehoekstraat verbindt met de drukke Ertbrandstraat. Alleen tussen de Kleine Lepelstraat en de Ertbrandstraat is verkeer in de twee richtingen mogelijk. "En dat stuk zorgt voor gevaarlijke situaties. Het uitzicht op het kruispunt met de Ertbrandstraat is belemmerd door een nieuw gebouw. Weggebruikers zien pas op het laatste moment tegenliggers. Schoolkinderen gebruiken precies deze weg om naar de basisschool aan de Partizanenstraat te gaan. We willen maatregelen voor er ernstige ongevallen gebeuren. Maak van heel de Lepelstraat een eenrichtingsstraat", vraagt de buurt, die het probleem al eerder aankaartte.

Burgemeester Alida De Bie (CD&V) en schepen Raf Engels (Open VLD) kennen het probleem. "Volgende maand is de studie klaar rond de verkeersproblematiek in Putte. Hierin is ook het probleem Lepelstraat opgenomen. Aan de hand van die resultaten bekijken we de verkeerssituatie voor heel Putte", zei burgemeester Alida De Bie. Schepen Raf Engels wil ook buurgemeente Kapellen betrekken bij het uittekenen van een oplossing.

EvdWMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio