Jeugdhuis ontkent motief brandstichter

De brandstichter van jeugdhuis Tuitvlugt verscheen maandag voor de rechter. Zijn advocaat pleitte dat de beklaagde niet meer welkom was in het jeugdhuis omdat hij zich verzette tegen het roken van joints. "Onzin", zeggen de verantwoordelijken van Tuitvlugt.

Marc De Swert

BR>

"Dit gaat er over", zegt woordvoerster An Goetschalckx. "Eerst steekt hij ons lokaal in brand en dan probeert hij ons nog in een negatief daglicht te stellen ook. "Als er iets is wat we nooit getolereerd hebben, is het wel het roken van joints. Jeugdhuizen worden vaak geassocieerd met druggebruik. Daarom zullen we nooit drugs toelaten in onze gebouwen, als ze er eindelijk opnieuw staan."

Goetschalckx stelt verder dat ze ook nooit de kans heeft gekregen om die aantijgingen te weerleggen. "Het gerecht heeft ons nooit gevraagd of die beweringen kloppen en of het waar is, dat we met de beklaagde onenigheid hadden over joints of gelijk wat dan ook. Niemand van ons is trouwens opgeroepen als getuige."

Drie jaar na de feiten, staat de dader nu voor de rechter. Tuitvlugt heeft nog steeds geen nieuw lokaal. "We wisten niet hoe we zoiets moesten aanpakken. Hadden we geweten dat het allemaal zo lang ging duren, hadden we ons zeker burgerlijke partij gesteld." Z

MdSw

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio