Bijen boeien Suske en Wiske

Het Kalmthoutse Bijenteeltmuseum zet zijn tiende verjaardag samen met lokale striphelden Suske en Wiske in de verf met het boek

Een bij voor jou en mij

.

Stijn de Koning

BR>

In 1997 opende aan de Putsesteenweg Natuur Educatief Centrum De Vroente de deuren. Hier vond ook het Bijenteeltmuseum, dat al sinds 1973 bestaat, onderdak. In tien jaar tijd groeide het uit tot een gewaardeerd educatief museum. Een bloemlezing uit de gastenboeken door Vic Dierckx van het Bijenteelmuseum toonde aan dat bezoekers uit de hele wereld komen.

In het museum leren bezoekers de wereld van de imkers kennen, maar lopen ze ook Suske en Wiske tegen het lijf. Jan Francken, bezieler van alles wat in Kalmthout rond de geesteskinderen van Willy Vandersteen gebeurt, greep het verjaardagsfeest aan om nieuwe initiatieven aan te kondigen. In september stelt hij een boek voor rond het leven van Vandersteen in Kalmthout en krijgt de striptekenaar een plein en standbeeld in het nieuwe woon-winkelcomplex Draka Polva.

Jan Francken overhandigde gisteren de vernieuwde uitgave van

Een bij voor jou en mij

aan député Inga Verhaert en burgemeester Lukas Jacobs. Hij sloot af met een droom: "Ik zou graag een stripmuur in Kalmthout zien verschijnen." Burgemeester Jacobs repliceerde gevat dat hij zijn eigen huis maar moet beschilderen.

Het boek

Een bij voor jou en mij

is het tweede van een drieluik Suske & Wiske-albums rond natuur. Eerder verscheen

De Botte Bottaknol

, rond 150 jaar Arboretum. Volgend jaar komt

De Toornige Tjiftjaf

uit, een verhaal over de vogels in de heide.

Stijn DE KONINGMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio