Kunstenaar Koen Huysmans stelt Globers voor

De Antwerpse schilder en grafisch ontwerper Koen Huysmans zoekt reizigers die er met zijn beeldwerkjes op uit willen trekken. Voor 20 euro haal je een originele Glober in huis, inclusief paspoort.

Wim Verhaert

BR>

Koen Huysmans (30) wil dat zijn creaties de meest exotische plekjes ter wereld bezoeken. Het is de bedoeling dat toeristen kiekjes nemen van de Glober op een herkenbare locatie. "Ik heb de Glober zelf al gefotografeerd op Linkeroever en daarna op de Chinese Muur. Steeds opnieuw kreeg ik vragen van verbaasde omstanders. Het lijkt alsof je een extra kind meeneemt op vakantie. Bovendien kan de hele familie een Glober delen." Vrienden van Koen trokken met een Glober naar Londen en Borneo. Onlangs kreeg de kunstenaar foto's uit Marokko binnen en hij wacht nu op beelden van Peru.

De kunstenaar maakt de ronde en kleurrijke werkjes met behulp van een mal. Hij doet er enkele uren over om een Glober te produceren. Er bestaan voorlopig slechts dertien stuks van. Om de exclusiviteit te bewaren zal Koen er niet meer dan twintig maken. "Elk sculptuurtje krijgt een eigen kleur en naam. Het allereerste exemplaar is de rode Johnny Glober die de maker voor zichzelf houdt. Er is ook een speciale Nudex-Glober die de gelijknamige Antwerpse muziekband op elke tournee meeneemt."

Vanaf 28 juni zijn de plaatjes te bewonderen op de website

www.glober.be, waar ook een forum met tips en reiservaringen verschijnt. Wim VERHAERT

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio