Marcel komt zondag fietsen

Nog de hele week loopt 's morgens tussen acht en tien Radio 2 een quiz over Zandhoven, als opwarmertje voor het grote

1.000 Zonnen & Garnalen

-evenement van deze zondag. Marcel Vanthilt trekt de fietskaravaan die over 32 kilometer door Groot-Zandhoven slingert.

Kristin Matthyssen

BR>

Het grote bord

Welkom in Zandhoven

dat het gemeentepersoneel speciaal voor

1.000 Zonnen & Garnalen

aan De Zwarte Hengst (Oelegembaan) plaatste, werd al vernield door vandalen, maar dat mag de pret niet drukken. De gemeente sponsort 10.000 euro om het fiets- en wandelinitiatief van de VRT in goede banen te leiden. De promotionele waarde voor toeristisch Zandhoven wordt geschat op 86.000 euro.

"De voorbereidingen lopen vlot", zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). "De windmolen van Pulderbos vormt het centrale vertrekpunt. Tussen 13 en 15u kunnen deelnemers daar beginnen aan de wandeling. We stippelden de route zo uit dat de bezoekers de mooiste kantjes van onze gemeente te zien krijgen. Zo passeren ze in het dorp van Pulderbos de prachtige oude brouwerij, stappen ze via de Draaiboom langs de kasseien van de Voort richting Bruggestraat, Hof Ter Donck en het Bautersemhof. In Zandhoven zal de tv-kok Jeroen De Pauw ter hoogte van het gemeentehuis barbecuen. Langs de Onze-Lieve-Vrouwestraat, Schoutvorst en boskapel gaat het terug richting windmolen, waar om 17u een optreden is van Raf Van Brussel."

De fietsers vertrekken samen met Marcel Vanthilt om 14u aan de windmolen voor een tocht van 32 kilometer, uitsluitend door Groot-Zandhoven. "Voor de fietsers komt er een rustpunt aan de brandweerkazerne. Onze sportraad gaat er drankjes verdelen. We hebben de route uitgestippeld langs de Pulderdijk, Krabbels, het Albertkanaal, Massenhoven-centrum, de Grasbaan, het Revalidatiecentrum enzovoort. Alle uithoeken komen aan bod."

Verkiezingsdag

Vorige zondag, tijdens het eerste

1.000 Zonnen & Garnalen

-evenement van het seizoen in Torhout, kwamen 1.100 fietsers en 250 wandelaars opdagen. "Wij hopen stiekem dat er nog wat meer volk komt, omdat het de verkiezingsdag is en de mensen dan sowieso niet voor een weekend aan zee zitten. Bovendien lijkt het weer te gaan meevallen", zegt Van Hove.

De radioquiz die nog een hele week loopt, is het werk van communicatieambtenaar David Bastanie. "David bedacht de vragen, bijvoorbeeld het jaartal dat de brug van Pulle is ingestort." Normaal hebben de Bekende Vlamingen die de fietskaravaan trekken een bepaalde band met de gastgemeente. Zandhoven had Axl Peleman, Filip Peeters, Bob Peeters of Dieter Troubleyn gesuggereerd, maar het werd dus Marcel Vanthilt. "Ik weet niet precies welke band hij met Zandhoven heeft. Geen, denk ik eerlijk gezegd", zegt de burgemeester. "Ze zullen de agenda's van de beschikbare BV's naast elkaar hebben gelegd. Wij zijn heel content met Marcel, hij zal vast een goeie roerganger zijn voor het peloton."

Kristin MATTHYSSENMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio