Volksgezondheid onderzoekt ziektegevallen na schoolfeest

De Lieven Gevaertschool in Mortsel organiseerde vorige zaterdag haar jaarlijks schoolfeest. Na afloop bleken veel mensen ziek. Een aantal aanwezigen klaagde over misselijkheid en braken.

Kris Slabbaert

BR>

De directie vernam maandag dat 22 kinderen, twee leerkrachten en een medewerker ziek waren. Ook een vijftiental familieleden van kinderen vertoonden dezelfde ziektesymptomen, hoofdzakelijk misselijkheid en braken. Inmiddels zijn reeds vier leerlingen terug op school.

Onmiddellijk na de ziektemeldingen, lichtte directeur Peter Lahousse de schoolarts in, die op haar beurt Volksgezondheid inschakelde. Op dit ogenblik onderzoeken zij nog of er een mogelijk verband is tussen de ziekteverschijnselen en het schoolfeest van vorige zaterdag, waarop 350 mensen aanwezig waren. Zo werden er stalen genomen van het aangeboden voedsel, om te zien of dat er iets mee te maken heeft. De resultaten zijn nog niet gekend. Intussen volgt de school de richtlijnen van Volksgezondheid nauwgezet op en worden sanitaire voorzieningen en deurklinken regelmatig gereinigd.

De directeur vindt het jammer dat dit gebeurd is. Peter Lahousse: "Al de ingrediënten van het eten waren kraakvers. De groenten werden aangekocht op de markt of kwamen uit onze eigen groentetuin, het vlees kwam van de keurslager en de vis werd ’s morgens in de vismijn opgehaald. In de school was extra koeling voorzien." Hij ontkracht hiermee de roddel als zou het gaan om een salmonellabesmetting.

KrSl

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio