Kikkerpadje krioelt van de processierupsen

De processierups doet nu ook haar intrede in Zoersel. Wandelaars merkten de diertjes op aan het Kikkerpadje in Halle.

Jan Vorsselmans

BR>

Het Kikkerpadje is de smalle verbindingsweg tussen de bloemenwijk en Halle-dorp, dat speciaal is aangelegd voor wandelaars en fietsers, en dat zich op het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen bevindt. Ook de toeristische Hendrik Consciencefietsroute doet dit traject aan.

Wandelaars troffen er onlangs wazige webben aan, waar massaal veel processierupsen in bewogen. "Bij nader toezien bleek dat deze diertjes in elke eikenboom die we daar tegenkwamen, aanwezig waren. Omdat er aan deze en andere wandelpaadjes rustbanken staan, die zich meestal onder een eikenboom bevinden, is het van belang de rustbanken tijdelijk te mijden", meent Hallenaar Jo Giebens, die langs deze weg de bevolking wenst te verwittigen.

Burgemeester Katrien Schryvers (CD&V) kreeg de twee vorige weken al concrete meldingen binnen over processierupsen in Zoersel. "Net zoals de vorige jaren, lieten we al enkele keren een gespecialiseerde firma uitrukken om de rupsen te bestrijden. Nu het Kikkerpadje er bij komt, roepen we direct opnieuw de hulp in van bewuste firma. Van een plaag kunnen we nog niet spreken. Is dat wel het geval, dan laten we de hele gemeente systematisch uitkammen."

JVsMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio