Dader steekpartij in Mechels Vrijbroekpark geklist in Duitsland

De 39-jarige Marokkaan die vrijdag in het Mechelse Vrijbroekpark zijn liefdesrivaal had neergestoken, is opgepakt. De Duitse spoorwegpolitie plukte de man afgelopen weekend van een trein tussen Luik en Duitsland. Er liep een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem, aldus het parket van Mechelen maandag.

Belga

De man zit sindsdien in een Duitse cel. Het Mechelse parket heeft om zijn uitlevering gevraagd. Volgens parketwoordvoerster Goedele Van den Brande zal dat slechts een kwestie van dagen zijn. De Mechelse onderzoeksrechter zal hem vervolgens aanhouden op betichting van poging tot doodslag of moord.

Vrijdagnamiddag stak de Marokkaan de 39-jarige minnaar van zijn vrouw met een groot keukenmes neer op het terras van een taverne in het Vrijbroekpark. Het 'nieuwe' koppel zat er te midden van tientallen andere mensen.

Het slachtoffer vocht een tijdlang voor zijn leven. Zijn toestand is nu stabiel. Ook de 33-jarige Marokkaanse vrouw kreeg een paar stevige klappen van haar ex en raakte lichtgewond.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio