N-VA betrapt Flor Koninckx op verkeersovertreding

N-VA heeft ex-rijkswachter Flor Koninckx (sp.a) naar eigen zeggen betrapt op een verkeersovertreding. Koninckx zou de verkeerswet overtreden hebben door reclame te maken op de snelweg en vanop een parkeerterrein langs de snelweg.

Belga

Voor N-VA kan dat niet door de beugel. Koninckx zelf zegt dat hij niets gedaan heeft wat strijdig is met de wet.

Voglens Jan Peumans, Vlaams parlementslid voor N-VA, reed Koninckx maandagochtend met een "reclamemobiel" over de E19 en zwaaide hij even later vanop een parking langs de snelweg in Peutie de aanschuivende automobilisten toe.

"Als ex-rijkswachter zou Flor Koninckx toch moeten weten dat dit een flagrante inbreuk is op de verkeerswet. Reclame maken op de autosnelweg is verboden, evenals het plaatsen van reclamepanelen op parkeerplaatsen langs de autosnelwegen", aldus Peumans.

Volgens Peumans was de actie van Koninckx niet alleen een overtreding, maar ook gevaarlijk voor de andere weggebruikers: "Men kan zich de vraag stellen of Koninckx heeft stilgestaan bij de gevoelens van iedereen die iemand verloor in het verkeer door een fout of onvoorzichtigheid van andere weggebruikers".

In een reactie zegt Koninckx dat hij geen verkeersovertredingen heeft begaan. De sp.a'er geeft toe dat hij "enkele kilometers" met zijn aanhangwagen met campagnemateriaal over de E19 heeft gereden.

"Maar dat was om 6.15 uur 's ochtends", aldus Koninckx. "Bovendien stond ik op het parkeerterrein reglementair geparkeerd. Ik zie niet in welke overtreding ik daarbij begaan heb", verdedigt Koninckx zich nog.

Nu in het nieuws