Politie valt binnen in dancing

De politie Zuiderkempen zette in de nacht van vrijdag op zaterdag de grote middelen in bij een controle-actie van dancing Vizion in de Boerenkrijglaan in Westerlo. De inval had alles te maken met de slechte reputatie van de dancing rond drugs en vechtpartijen.

jmartynowski

BR>

88 politiemensen en twee drugshonden vielen zaterdag om 1.30u de dancing binnen. Ze kregen bijstand van inspecteurs van de sociale inspectie en de dienst private veiligheid van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. De politie controleerde alle 248 aanwezigen.

De actie had alles te maken met recente incidenten in de dancing die naar verluidt de foute mensen aantrekt uit de verre omgeving, zelfs uit Brussel. De eigenaars van de dancing zijn dezelfde die in Lommel dancing Shaft bezitten en ook die dancing heeft al een zekere reputatie. De dancing in Westerlo is voor veel bezoekers een tussenstop tijdens een avondje stappen waar ze de drugs oppakken. De overlast voor de buurt zou eerder beperkt zijn.

"We beschikten over informatie dat er onder de dancingbezoekers drugs werden verkocht en dat er verboden wapens werden gedragen", aldus het parket in Turnhout. "Sinds oktober 2005 deed de politie 15 vaststellingen van verkoop van drugs. Eén gebruiker moest in comateuze toestand naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Sinds het begin van dit jaar kwam de politie al 15 keer tussen bij vechtpartijen tussen dancingbezoekers."

De actie duurde tot 4.15u. De politie controleerde een groot aantal wagens en die zoektocht leverde een busje traangas op, twee keukenmessen, een joint, een telescopische matrak, een paar lederen handschoenen verstevigd met loden plaatjes, een blauw zwaailicht en een plooimes.

De controle leverde ook hoeveelheden marihuana op en op de vloer en in de toiletten vonden de agenten traangas, cannabis en zakjes met daarin vermoedelijk cocaïne. Eén persoon die verzet wilde organiseren tegen de controle werd aangehouden wegens weerspannigheid. Een 21-jarige uit Geel werd opgepakt omdat hij een dealershoeveelheid cannabis bij zich had. De politie ging over tot een huiszoeking bij de jongeman. Hij werd zondag door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio