Winkeldieven betrapt

Op drie plaatsen in de stad liepen zaterdag winkeldieven tegen de lamp. Ze waren allen net iets te ambitieus.

jmartynowski

BR>

Twee winkeldetectives achtervolgden rond 16u twee verdachten in de Meistraat. Eén ervan werd na een vlucht over de Wapper tegengehouden op de hoek van de Meir en de Otto Veniusstraat. Hij had een tas bij met een gestolen jas en een bermuda. Om de tweede verdachte te kunnen klissen, hield de politie de auto van de verdachten in de Lange Gang in het snuitje. Geen half uur later kwam de verdachte daar aan geslopen. Ook die werd geklist. In het kofferruim van de auto lag voor 2.000 euro gestolen kleding. De eigenaar, een 23-jarige man uit Sint-Gillis, is bekend voor eerdere feiten. De andere verdachte, een 23-jarige, was illegaal in het land.

Ongeveer op hetzelfde tijdstip, om 16.10u, werd een 50-jarige vrouw uit Linkeroever betrapt toen ze de C&A in de Abdijstraat op het Kiel wilde verlaten met een aanzienlijke buit. De vrouw had 23 armbanden, 5 ringen, 14 setjes oorbellen, 2 halskettingen en een das gestolen.

En om 16.45u werden een 40-jarige vrouw en haar minderjarige dochter uit Puurs betrapt in de Inno op de Meir. De vrouwen stalen er cosmeticaproducten. In hun tassen zat de buit uit andere winkels: kleding, opnaai-emblemen, glazen koppen, een fotoalbum, servetten, knopen en zelfs koeken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio