Lierse vlaaikes smaken even lekker

Een jury heeft zaterdag op de Grote Markt in Lier het lekkerste Lierse vlaaike gekozen. Omdat ze haast geen verschil proefden, kregen de zeven deelnemende bakkers allemaal evenveel punten.

jmartynowski

BR>

De bakkers die hun Lierse vlaaikes lieten proeven, zijn allemaal lid van de Orde van het Liers Vlaaike. Het gaat om volgende bakkers: Hendrickx, Ceulemans, Siebens-Vranckx, Kesseleers, Leysen, Steenackers en Sleeckx. De jury hield bij het punten geven rekening met de versheid, kleur, geur, textuur en smaak. Zoals u op de foto kan zien, controleerde jurylid Luk D'heu ook of er uit de Lierse vlaaikes geluid kwam. Na de proeverij kwam de jury tot de vaststelling dat alle Lierse vlaaikes die ze geproefd hadden, even lekker waren. De zeven bakkers werden dus allemaal als winnaar uitgeroepen. "Ik had eigenlijk niets anders verwacht", reageert bakker

Johan Hendrickx, voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike. "Onze leden werken allemaal met hetzelfde standaardrecept. Bijgevolg is het niet meer dan normaal dat elk vlaaike even lekker is."

Het Liers vlaaike is sinds enkele maanden door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing erkend als Vlaams traditioneel streekproduct.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio