Goorhoeve is gore hoeve geworden

Twintig speurders vielen zaterdag om 22u binnen in de Goorhoeve in Geel. Ze troffen er een kleine hennepplantage aan in werking, kamers die in orde waren om met de teelt te starten en een zolder waarop al was geoogst. De uitbaters ontkennen. l

jmartynowski

BR>

De Goorhoeve is een 14 hectare groot domein ten noorden van de E313 in Geel-Oosterlo. Het domein, dat aan de achterkant grenst aan de camping Netevallei, telt talrijke visvijvers en een taverne. Sinds de Goorhoeve wordt verhuurd aan Nederlanders gebeurt er van alles op het domein. Er wordt her en der een constructie neergepoot en aan de ingang zorgen bergen steen- en houtafval en versleten caravans voor een niet al te fraai uitzicht.

De speurders troffen in de kelder van de taverne een kleine plantage aan met een vijftigtal plantjes. "Voor eigen gebruik", beweerde de uitbater. Van de andere kamers die klaar stonden om een plantage te starten en van de zolder waar al hennep was geoogst, wist de man naar eigen zeggen niets af. Niemand werd aangehouden.

Milieu-inbreuken

In het verleden was de Goorhoeve een degelijk restaurant met aantrekkelijke visvijvers. Voortgaande op de website van de Goorhoeve worden nu ook seksfeestjes georganiseerd, is er een parenclub en staan er regelmatig paaldans- acts op de affiche. De chalets en caravans op het domein worden verhuurd.

De politie was vrijdag vergezeld van inspecteurs van het voedselagentschap en de belastingen. Elke inspectiedienst stelde een aantal processen-verbaal op. Het onderzoek naar het reilen en zeilen van de Goorhoeve wordt de volgende dagen voortgezet.

Vrijdagnacht waren er geen inspecteurs van de milieudienst aanwezig maar de politie stelde toch een aantal zaken vast die mogelijk wijzen op milieu- en bouwovertredingen. "We geven alle informatie door aan de milieu-inspectie. Alles wordt grondig onderzocht", verzekert politiecommissaris Marcel Cools.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio