Vandalen viseren bloembakken

Vandalen vernielden afgelopen weekend bloembakken aan een Balense brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Schepen van Groenvoorziening Bert Kenis (CD&V) klaagt aan dat de boosdoeners weinig respect tonen voor het werk van de gemeentelijke arbeiders. l

jmartynowski

BR>

Het Balense schepencollege beoogt een verfraaiing van de gemeente met het aanplanten van bloemen. "Dat begon met het plaatsen van grote bloemenzuilen op verschillende plaatsen in Balen. Dit jaar startten we ook met het aanbrengen van bloembakken aan de leuningen van de drie bruggen over het kanaal in Balen. We merken nu al voor de derde keer dat mensen niet van die versiering kunnen afblijven. In het begin ging het nog gewoon om het verdwijnen van enkele bloemen. Nu stellen we vast dat de bakken aan de brug in het centrum gewoon in het kanaal zijn gekieperd", vertelt een ontgoochelde schepen Bert Kenis.

Weekend De schepen haalt aan dat het vandalisme vooral de arbeiders van de groendiensten treft. "Zij verliezen hun motivatie als ze merken dat er geen respect is voor hun harde werk. Het gemeentebestuur plant nog andere acties om Balen verder op te fleuren. Het heeft echter weinig zin hiermee door te gaan als mensen geen eerbied tonen." Het vandalisme tegen de bloembakken vond volgens de schepen telkens in het weekend plaats.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio