Zwemvijvers kapen prijs weg

Drie Kempense zwemvijvers hebben een Blauwe Vlag van de Bond Beter Leefmilieu gekregen. Dit betekent dat de waterkwaliteit in De Lilse Bergen in Gierle (Lille), De Mosten in Meer (Hoogstraten) en de Nucleavijver in Mol van onberispelijke kwaliteit is. l

jmartynowski

BR>

De Bond Beter Leefmilieu beloonde de uitbaters van zwemvijvers voor hun inspanningen op het vlak van waterkwaliteit, milieubeheer en veiligheid. De Lilse Bergen en De Mosten sleepten al voor de tiende keer een Blauwe Vlag in de wacht. Ook de zwemvijver Nuclea in Mol is beloond met die onderscheiding.

Drie van de vijf Vlaamse zwemvijvers met een Blauwe Vlag zijn gelegen in de Kempen. Vooral de zure Kempense ondergrond, waardoor vissen en bacteriën het moeilijk hebben, werkt in het voordeel van de plaatselijke zwemvijvers.

De uitbaters zelf hebben ook heel wat inspanningen geleverd. In de Lilse Bergen wordt het afvalwater in een kleinschalige waterzuivering behandeld en het afval verzameld in een apart milieupark. Het recreatiedomein installeerde ook waterbesparende douchekoppen. Kampeerders per fiets kunnen terecht in een fietsonthaalpunt. De Lilse Bergen wil dit jaar ook de Groene Sleutel, het ecolabel voor campings die zuinig omspringen met energie, in de wacht slepen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio