Boulevardbrug netjes geplaatst

In het voorbije weekend is het brugdek van de Boulevardbrug over het Zeekanaal netjes tussen beide landhoofden geplaatst. De nieuwe brug laat toe om grotere boten via de zeesluis in Wintam (Bornem) te laten varen.

jmartynowski

BR>

De aanleg van de landhoofden voor de nieuwe brug over het Zeekanaal startte al in 2004. De nieuwe brug moest hoger en de doorvaarbreedte ruimer. De bedoeling van die werkzaamheden is de nieuwe zeesluis van Wintam (Bornem), die boten tot 10.000 ton aankan, beter te laten renderen. Zo kunnen grotere zeeschepen de inlandse containerterminal in Willebroek bereiken.

Vlaams minister Kris Peeters (CD&V/N-VA) lichtte tijdens het weekend ook de aansluitende wegwerkzaamheden toe. De brug wordt eind 2008 in gebruik genomen en daarvoor moeten namelijk nog heel wat infrastructuurwerkzaamheden aan beide landhoofden worden uitgevoerd. De Nijverheidsstraat bijvoorbeeld, vlak naast het kanaal, wordt verplaatst naar de oever van de Rupel. De aansluiting op de N177 gebeurt daar met een rotonde tussen de nieuwe Boulevardbrug en de Rupelbrug. De aansluiting vanuit Klein-Willebroek wordt opgesplitst in lokaal en doorgaand verkeer die elk hun tracé volgen. Dit moet het zwaar verkeer al deels uit Boom weren. Op de andere oever wordt de Gansbroekstraat in Ruisbroek (Puurs) onder de nieuwe Boulevardbrug doorgetrokken naar de Boomsesteenweg in Willebroek. Vanuit Ruisbroek, ten slotte, komt er een tweerichtingsfietspad richting Willebroek met aftakking over de Boulevardbrug, naar Klein-Willebroek en Boom.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio