Assisenproces Benny Janssens van start

In Tongeren is maandag het proces van start gegaan van Benny Janssens (35) uit Mol. De Mollenaar wordt beschuldigd van moord op de 24-jarige Roel Clijsters uit Neerpelt.

Belga

De feiten speelden zich af in de nacht van 5 op 6 november 2004 aan de woning van de beschuldigde in Lommel. Janssens schoot Clijsters neer met de longrifle van zijn broer. Er vielen twee schoten, waarvan één schot een long en het hart van het slachtoffer doorboorde.

De jury bestaat uit zeven mannen en vijf vrouwen. Zij zullen deze week moeten oordelen of Janssens de feiten al dan niet met voorbedachte rade pleegde. Janssens zelf heeft altijd beweerd dat hij nooit de bedoeling had om Clijsters te doden, maar hem enkel wilde intimideren. De schoten zouden volgens de beschuldigde ook per ongeluk afgegaan zijn. De wapendeskundige acht dit zeer onwaarschijnlijk.

Als alles volgens schema verloopt, zou het proces tegen donderdagavond beëindigd moeten zijn, zo zei voorzitter Camille Liesens maandagmorgen. Er zijn in totaal 39 getuigen opgeroepen.

In de loop van de namiddag volgt het verhoor van de beschuldigde.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio