Vakbonden voeren actie bij contact center SNT Antwerpen

De vakbonden LBC en BBTK voeren maandagmorgen actie aan het contact center SNT aan de Lamorinièrestraat in Antwerpen. Met de actie willen de twee bonden de reeds jaren aanslepende wantoestanden binnen het bedrijf aanklagen.

Belga

Zo worden de minimumbarema's niet gerespecteerd bij het uitbetalen van de lonen en ook de toeslagen op de flexibele arbeid werden sinds 2002 niet meer geïndexeerd.

Daarnaast weigert het bedrijf volgens de bonden om uitzendkrachten die 3 tot 6 maanden binnen het bedrijf actief zijn, een vast contract aan te bieden. Nochtans is dat een van de bepalingen van de CAO die in 2002 werd afgesloten.

"Wij vragen aan de directie dat ze die CAO naleeft. Dat vragen we overigens al enkele jaren. Maar je kan niet blijven praten, op een gegeven moment komt er een tijd van actie", zegt vakbondsman Wannes Gielis.

Het uitdelen van pamfletten aan de ingang van het bedrijf is voor de bonden een eerste aanzet. Komt de directie niet met gepaste antwoorden over de brug, volgen er mogelijk stakingsacties bij het contact center.

Bij SNT, een dochterondernerming van het Nederlandse KPN, werken een 300-tal vaste personeelsleden en evenveel interimkrachten. Het bedrijf werkt onder meer voor Base en Bosch.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio