"Paars deed niets voor gezinnen"

Print
CD&V hield maandag haar jaarlijkse gezinsdag in het pretpark Bellewaerde in Ieper. De partij maakte van de gelegenheid gebruik om de voorstellen waarmee ze gezinnen wil ondersteunen in de verf te zetten en het paarse gezinsbeleid aan de kaak te stellen.
De gezinsdag lokte volgens CD&V meer dan 3.000 mensen naar Bellewaerde. Volgens boegbeeld Yves Leterme is CD&V de enige gezinspartij. "Na acht jaar paars is dat niet zo moeilijk", zei hij, "want paars heeft niets gedaan voor de gezinnen".

CD&V wil na 10 juni een "gezinsagenda" op de tafel leggen bij de vorming van een nieuwe federale regering. Die moet gezinnen meer financiële ademruimte geven, onder meer door de kinderbijslagen welvaartsvast te maken.

De partij wil ook de leefkwaliteit verhogen door het ouderschapsverlof op te trekken en werknemers de mogelijkheid te geven loon en vakantie op een fiscaal vriendelijke manier te sparen om op andere momenten minder te kunnen werken. Een groen vak op de belastingbrief moet gezinnen aanmoedigen om energiezuinige huishoudtoestellen te kopen. CD&V wil kinderen ook beschermen tegen druggebruik. "Wij zullen geen gratis heroïne uitdelen en geen gedoogbeleid voeren dat de indruk wekt dat cannabis onschadelijk is", zei Leterme.
Nu in het nieuws