Mensen  uit publiek Doe de Stemtest 07 gehaald

Mensen uit publiek Doe de Stemtest 07 gehaald

Mensen uit publiek Doe de Stemtest 07 gehaald

Print
Twee leden van het Comité Andere Politiek (CAP) zijn zondagavond uit het publiek gehaald tijdens de uitzending van het VRT- verkiezingsprogramma "Doe de Stemtest 07" op één.
Dat zegt Bart Vandersteene van CAP. Het nieuws werd bevestigd door Kris Hoflack, de hoofdredacteur van het televisieprogramma. Manifestanten van CAP protesteerden voor de VRT-gebouwen tegen het feit dat CAP niet opgenomen is in de stemtest.

Volgens Vandersteene stonden voor de start van de uitzending een honderdtal manifestanten van CAP aan de ingang van de VRT-studio's. Ze probeerden binnen te raken, maar de veiligheidsdienst van de VRT kon dat verhinderen. Volgens Hoflack ging het om een veertigtal mensen.

"Ze hebben het recht hun mening te ventileren, maar een live-uitzending verstoren is toch iets anders. Hun woordvoerder Ludo Mommen hebben we wel binnen gelaten en die heeft alles kunnen volgen. Hij heeft ons er nog voor bedankt."

Vandersteene houdt het erbij dat enkele CAP-leden ook in het publiek wilden gaan zitten. "Die mensen werden plots geweigerd", aldus Vandersteene. "Toch zijn enkele van onze militanten binnen geraakt. Niemand kon ze namelijk identificeren als leden van het CAP." Volgens Vandersteene trokken die mensen tijdens de uitzending hun trui uit. "Daaronder hadden ze een T-shirt aan met daarop CAP", zegt Vandersteene. "

.

Nu in het nieuws