Groen! vraagt opschorting gunning Oosterweelverbinding

Print
Antwerpen - Groen! vraagt dat de gunningsprocedure voor de Oosterweelverbinding, de geplande noordelijke sluiting van de Antwerpse ring, wordt opgeschort. Een delegatie van Vlaamse parlementsleden ging vrijdagmiddag de maquettes van de verschillende ontwerpen bekijken.
Volgens Groen!-parlementslid Rudi Daems blijven veel vragen onbeantwoord. Hij vraagt dat de gunningsprocedure wordt opgeschort tot wanneer het Rekenhof zijn audit heeft afgewerkt.

In de lopende gunningsprocedure voor de Oosterweelverbinding blijft nog maar één kandidaat over, met name het ontwerp van Noriant. Een groep Vlaamse parlementsleden kreeg vrijdag de kans om niet enkel de Noriant-maquette te gaan bekijken, maar ook de ontwerpen van LORO en de Antwerpse Bouwwerken.

Na die bezoeken voelt Groen!-politicus Daems zich gesterkt in zijn pleidooi om de gunningsprocedure op te schorten tot na de uitvoering van een onafhankelijke audit. Volgens Groen! kunnen er vragen gesteld worden bij de keuze voor een dubbeldeksbrug.
"Blijkbaar zou ook een enkeldeksbrug reëel mogelijk zijn. Bovendien zou een enkeldeksbrug beter scoren op het vlak van veiligheid", aldus Daems.

Bovenop alle vragen die er al rond de gunningsprocedure bestaan, is dat voor Groen! een extra "zwaarwegend feit".
"Gewoon voortdoen alsof er niets aan de hand is met één enkele partner zou geen blijk zijn van behoorlijk bestuur", aldus Daems.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio