Stadssecretaris Fred Nolf moet twee jaar de cel in

Stadssecretaris Fred Nolf moet twee jaar de cel in

Stadssecretaris Fred Nolf moet twee jaar de cel in

Print
Antwerpen - In Antwerpen zijn enkele topambtenaren veroordeeld voor gesjoemel met overheidsgelden. Voor voormalig stadssecretaris Fred Nolf was de zwaarste straf weggelegd: twee jaar effectief, 5.000 euro boete, en hij werd tien jaar uit zijn rechten ontzet.
Zijn kabinetschef Nadia Andries kreeg zes maanden met uitstel en 2.500 euro boete. Voor adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove was een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro weggelegd. De geschorste stadsontvanger Roger Bekaert kreeg 1 jaar met uitstel en 5.000 euro boete. Zijn vrouw en kabinetschef Dianne Heyrman kreeg een werkstraf van 60 uur en een boete van 2.500 euro.

Tot slot werd ook nog aannemer Etienne O. veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro.

De voormalige directeur van de Antwerpse politieschool Eddy Den Hondt kreeg één jaar met uitstel en een boete van 130 euro eveneens met uitstel. De beklaagden moeten ook de stad Antwerpen de stadsvzw's Soma en Telepolis vergoeden.

Een samenvatting van de zaak leest u hier.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio