BAM censureert parlementsleden

Print
Antwerpen - Het bezoek van een delegatie Vlaamse parlementsleden aan de 'Oosterweelverbinding-kandidaten' wordt aan beperkingen onderworpen. Een delegatie van Vlaamse parlementsleden stapt vandaag naar de drie bedrijven die een offerte hebben ingediend voor de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding. Een project waarvan de bouwkosten geraamd worden op 1,85 miljard euro en die de ring van Antwerpen rond moeten maken.
De parlementsleden willen zich zelf gaan vergewissen van de ontwerpen (maquettes) die opgesteld werden voor dit megaproject: die van de Antwerpse Bouwwerken (AB), Loro en Noriant. Er is immers gebleken dat de besluitvorming van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) talrijke vragen oproept.

Een groep Vlaamse volksvertegenwoordigers, onder wie Jan Peumans (NV-A), Rudi Daems (Groen! ) en Jan Penris (Vlaams Belang) vroegen al geruime tijd om zich persoonlijk een beeld te kunnen vormen. Bijna een maand geleden werd afgesproken dat een delegatie op 25 mei de maquettes zou kunnen zien.

Aan de vooravond van dat bezoek, worden 'onverwacht' strikte beperkingen opgelegd. Dat bericht De Standaard. Noriant, de partij die al als winnaar door de BAM werd uitgeroepen nog voordat het zijn beste prijs op tafel moest leggen, riep donderdag via een aangetekend schrijven confidentialiteitsclausules in.

Donderdagmiddag kwam eenzelfde boodschap van het advocatenkantoor Stibbe, de juridische adviseur van de BAM. De bedrijven mogen hun eigen project niet toelichten. Enkel de BAM beslist wat het zelf eventueel kwijt wil. "Men komt hiermee op het allerlaatste moment aandragen, dat is ongelofelijk", zegt Rudi Daems (Groen!).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio