Staking uitgebroken bij EMB in Bornem

Print
Bornem - Bij het scheikundig bedrijf European Masterbatch (EMB) aan de Rijksweg in Bornem, producent van kleurpigmenten en vernissen, is vrijdagochtend spontaan een staking uitgebroken. De veertig arbeiders van de ochtendploeg zijn om 6 uur niet aan het werk gegaan. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV. In totaal werken er in Bornem tachtig arbeiders in twee ploegen.
De oorzaak van het sociale conflict draait om afgesprongen gesprekken gisteren/donderdag tussen vakbonden en directie aangaande het afsluiten van een bedrijfscao. De directie weigert een loonsverhoging op te nemen in de cao. "Ze willen eventueel de ploegenpremie wel verhogen, maar dat vinden de arbeiders onvoldoende", zegt Willy Van den Broeck, secretaris van het ABVV.

Bovendien hadden de arbeiders gehoopt op de invoering van maaltijdcheques omdat het twintigtal bediendes in het bedrijf die wel krijgt. "Ook dat werd geweigerd", aldus nog Van den Broeck.
Naast de arbeiders van de ochtendploeg verzamelen vrijdagochtend ook die van de late ploeg aan de bedrijfspoorten. De directie zegt bereid te zijn om vandaag/vrijdag nog rond de tafel te gaan zitten. EMB is een dochter van de beursgenoteerde Sioengroep met haar hoofdzetel in het West-Vlaamse Ardooie en is producent van technisch textiel en beschermkledij.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio