Overleg tussen cipiers en directie gevangenis Antwerpen

Print
Antwerpen - De vakbonden van het Antwerpse gevangenispersoneel hebben woensdagnamiddag een overleg gepland met de lokale directie en een vertegenwoordiger van Justitie. De aanleiding daarvoor is de stakingsaanzegging die maandag werd ingediend.
De vakbonden hebben inmiddels de koppen bij elkaar gestoken en hun belangrijkste verzuchtingen op een rijtje gezet. Een oud zeer is de overbevolking. "In andere inrichtingen wordt met quota gewerkt, een maximum aantal gedetineerden dat niet overschreden mag worden. Wij willen weten of dat ook niet mogelijk is in Antwerpen", zegt vakbondsman Robby De Kaey van het ACOD.

Een actueel punt is de toename van gewelddadige incidenten onder de gedetineerden. De laatste knokpartij dateert van zondag. Toen gingen zowat zeventig gevangenen met elkaar op de vuist en liepen twee van hen steekwonden op.

"We willen dat er duidelijke afspraken komen over de tussenkomsten van het personeel bij dergelijke incidenten. Wat betreft de gedetineerden die erbij betrokken zijn, willen we dat er voor hen duidelijke en strenge sancties tegenover staan", aldus De Kaey.

Het personeel is er ook niet over te spreken dat de directie ondanks de onlusten toch besliste om een geplande activiteit op zondagavond te laten doorgaan. Een laatste aandachtpunt voor het overleg van woensdag betreft de structurele tekortkomingen naar de veiligheid toe.

"We hopen dat de directie en de vertegenwoordiger uit Brussel naar onze verzuchtingen zullen luisteren en ons ook daarin tegemoet zullen komen, zodat we een staking kunnen afwenden", besluit de vakbondsman.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio