Tot 30 maanden cel voor overval op antiekhandelaar

Print
Antwerpen - Drie Colombianen hebben van de correctionele rechtbank van Antwerpen maandag celstraffen tot 30 maanden gekregen voor de overval op een antiekhandelaar. Ze maakten daarbij voor bijna 74.000 euro aan juwelen buit. Een vierde beklaagde werd bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken.
De 68-jarige handelaar was op 5 maart 2006 naar een antiekmarkt in Brussel geweest. Op de terugweg naar Antwerpen had de man het gevoel dat hij achtervolgd werd. Die vrees bleek ook gegrond.

De man werd bij thuiskomst overvallen terwijl hij zijn auto aan het uitladen was. De dader duwde hem zijn woning binnen en hield de deur dicht. Zijn twee kompanen konden zo ongestoord de juwelen uit de koffer stelen.

Uit het onderzoek bleek dat de daders mogelijk al twee eerdere pogingen hadden ondernomen om de handelaar te overvallen. In de weekends voor de feiten had hij op de terugweg van de antiekmarkt telkens moeten stoppen voor een lekke band. Die bleek opzettelijk geperforeerd.

Na de twee mislukte 'tirejackings' was er dan op 5 maart een rechtstreekse confrontatie gekomen. De beklaagden konden ontkomen, maar liepen door het telefoononderzoek tegen de lamp. Volgens het openbaar ministerie maakten ze deel uit van een bende die zich bezighoudt met tirejackings waarbij vooral vertegenwoordigers in juwelen of diamanten geviseerd worden. De antiekhandelaar stelde zich burgerlijke partij en kreeg een schadevergoeding van 21.238 euro toegekend. De rest heeft hij al via zijn verzekering gerecupereerd.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio