Oostelijk ringontsluiting van Waaslandhaven klaar

Print
Beveren-Waas - Minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) heeft maandagmiddag een nieuwe rotonde geopend aan het kruispunt van de Steenlandlaan en Kruipin in Kallo. Het gaat om het sluitstuk van de oostelijke ringontsluiting van de Waaslandhaven.
De rotonde kost meer dan vijf miljoen euro. In een volgende fase zal de westelijke ring aangelegd worden. Volgens Peeters staan de werken begroot voor 2009.

De heraanleg van het kruispunt maakt deel uit van de totale verkeerswisselaar Waaslandhaven Zuid op de ring R2. De heraanleg was nodig omdat naast het kruispunt ook een spoorontsluiting lag. Door het snel groeiend verkeer van het Deurganckdok veroorzaakte deze spoorweg vaak ongevallen en verkeersopstoppingen in dit deel van de haven. Er werd nu een brug over de spoorweg gebouwd. De rotonde moest hierdoor wel op een aanzienlijke ophoging worden gebouwd.

Er is gekozen voor een zogenaamde "turbo-rotonde" met twee rijstroken. Dit laat een voorselectie toe van het wegverkeer op de rotonde zelf waardoor de afwikkelingscapaciteit wordt opgedreven met circa 30%.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio