Lierse voetbalclubs willen gezamenlijk stadion en jeugdcentrum

Lierse voetbalclubs willen gezamenlijk stadion en jeugdcentrum

Lierse voetbalclubs willen gezamenlijk stadion en jeugdcentrum

Print
Lier - SK Lierse en Lyra denken aan de bouw van een gemeenschappelijke stadion en de uitbouw van een volwaardig jeugdvoetbalcentrum.
Dat hebben de verantwoordelijken van de twee Lierse voetbalclubs maandag verteld op een persconferentie. Van een fusie tussen de eerste- en vierdeklasser is geen sprake, zo werd benadrukt. De clubs gaan nu op zoek naar een geschikte locatie op het grondgebied van de stad Lier.

Lyra moet op termijn weg uit het stadion aan de Mechelsesteenweg omdat de stad het ruimtelijk structuurplan wil hertekenen. Lierse wil zelf weg uit het Herman Vanderpoortenstadion omdat een groot gedeelte van de parking in beslag dreigt genomen te worden door een immobiliënproject.

Alle partijen lijken gewonnen voor een gezamenlijk jeugdcomplex in de buurt van de Hoge Velden en voor een nieuw stadion in de buurt van de Carrefour-vestiging aan de ring rond Lier. Voor de bouw van dat nieuwe stadion werd reeds een Nederlandse projectontwikkelaar onder de arm genomen, die zijn sporen al verdiend heeft met de bouw van een nieuw stadion voor Roda JC en FC Zwolle.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio