Parasols in verrassende kleuren en vormen

Print

Parasols in verrassende kleuren en vormen

Parasols worden zowat onmisbaar, nu we steeds meer zonnige dagen krijgen. De keuze aan traditionele parasols is enorm, maar u kan ook opteren voor vrijhangende schaduwmakers zonder centrale stok, voor een verrassende vorm of voor een parasol met een extraatje als verlichting of zelfs verwarming voor killige avonden.
BR>
Vrijhangend

De grote vrijhangende parasols van het Nieuw-Zeelandse merk Shademakers worden vanaf nu in Europa verdeeld door Alverin, de Belgische fabrikant van Paraflex. De Shademakers hebben een sportief maar elegant design, met robuuste masten van geanodiseerd aluminium en een aantal knipogen naar de scheepvaart. Er worden lichte materialen uit de zeiljachtindustrie gebruikt en de parasol plooit volledig dicht tegen de mast dankzij een opmerkelijk ophaalsysteem. Hij kan 360° rond de mast draaien en in verschillende standen worden gekanteld. Aangezien hij zo groot is, zorgt hij voor maximale schaduw, zelfs bij laagstaande zon.
Luchtgaten zorgen voor ventilatie en stabilisatielinten geven extra stevigheid bij hevige wind. Alle onderdelen van kunststof zijn versterkt met glasvezel en bestand tegen ultravioletstraling. De doeken zijn van acryl en werden gekleurd in de massa. Ze zijn behandeld tegen schimmels en rot, en zijn wasbaar. De doeken zijn beschikbaar in tien kleuren: wit, zwart, geel, groen, rood, marineblauw, champagne, grijs, ecru en toast.
Er zijn twee modellen: de achthoekige Sola (3,4 of 3,8 meter), die ook beschikbaar is in het vierkant (2,7 meter) en de Liberty: achthoekig 3,5 en 4 meter, vierkant 3 meter.

Prijs: vanaf 1.799 euro
Info: www.shademakers.eu


Met verwarming en verlichting

De Heatray is een parasol met geïntegreerde elektrische verwarming en verlichting. Ideaal voor wat killige zomeravonden. Dit parasolsysteem kan het hele jaar door buiten blijven staan, en het is eenvoudig schoon te maken met water. De doeken zijn vervaardigd van speciaal bewerkt pvc dat UV-bestendig is, en mast en baleinen werden eerst gegalvaniseerd en daarna gepoederlakt in twee lagen.
Verwarming en verlichting zijn opgehangen aan de baleinen van de parasol en zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik. De verwarming produceert een aangename stralingswarmte die goedkoper is in verbruik dan stralingswarmte op gas. De elektrische verwarmingspanelen kunnen eventueel ook tegen de gevel, tegen het plafond aan een terras of onder een bestaande luifel worden geïnstalleerd. De Heatray-parasols zijn modulair, en kunnen aan elkaar worden gekoppeld zonder dat er waterinsijpeling is. Eventueel kunnen ook zijpanelen worden gemonteerd om geen last te hebben van wind of regen.

Verrassende vormen

De Freeform-collectie van Paraflex combineert exclusief design met verrassende vormen. De parasols van deze collectie zijn speciaal ontworpen voor kleine terrassen. Ze hebben een flexibele arm en kunnen zowel aan de muur als aan een paal worden bevestigd. Meerdere Freeform-parasols kunnen worden gecombineerd om een groter schaduwvlak te creëren.
Er zijn vier designs beschikbaar: Flat met een vlakke strakke lijn, de golvende Wave met een zeer markante vorm, de driehoekige Delta en de vierkante Eccentric. De zijde van deze laatste is slechts 1,2 meter, zodat hij uitstekend geschikt is voor kleine balkonterrassen.
Freeform is verkrijgbaar in dertig standaardkleuren en in de Limitededitionkleuren als taupe, lagoon, chocolat, olive en petrol.

Prijs: set Freeform vanaf 427 euro
Info: www.paraflex.be
MEEST RECENT