Nieuwe woningen schieten uit grond

Print
Putte - De kantonnale huisvestingsmaatschappij van Heist/Putte heeft grootse plannen. Zo staan voor ruim 9,1 miljoen euro aan werkzaamheden op de planning, waaronder 104 nieuwe woongelegenheden.
BR>
De nieuwe voorzitter, Wim Van Loo, die huidig schepen Nand Blauwens opvolgt, wil met eigen accenten verder bouwen op de plannen en realisaties van de huisvestingsmaatschappij. "Er zal de komende zes jaar intensief geïnvesteerd worden in nieuwe woningen en renovaties, in de uitbreiding van het administratief centrum en in een bijkomend personeelslid voor de begeleiding en waar nodig bemiddeling", zegt de nieuwe voorzitter.

Nog dit jaar wil de huisvestingsmaatschappij zeventien nieuwe appartementen aanbesteden langs de Reetlei in Putte.

In het bestaande Molenveld in Putte worden 20 huur- en 26 koopwoningen gepland voor samen ruim twee miljoen.

Het kostenplaatje voor de bouw van 28 huur- en zes koopwoningen aan het vroegere rustoord Ter Borght in Itegem zal 3.656.584 euro bedragen.

In de Heistse Stationsstraat worden zeven appartementen opgericht. Deze kost wordt geraamd op 837.776 euro.

"Extra aandacht gaat naar de renovatie van bestaande woningen en kleinschalige bouwprojecten, geïntegreerd in de dorpskernen", onderstreept de voorzitter.

"De totale kostprijs van al deze werken bedraagt 9.121.721 miljoen euro."

In de Tuinwijk in Putte krijgen momenteel veertien woningen hun vroegere glorie terug, een project waaraan drie jaar gewerkt is.

"Bovendien zal de maatschappij moeten inspelen op ingrijpende veranderingen in het woondecreet inzake toewijzingsbeleid, nieuwe huurprijsberekening, investeringsprogrammatie en toezicht door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal wonen.

Pierre ANTHONISSEN

Info: Plantijnlaan 2 te Heist, 015-24.71.86

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio