Scoutsvlotten veroveren Dijle

Print
Mechelen - De jongverkenners en jonggidsen van het Heilig Kruis hebben zondag een race met vlotten op de Mechelse Binnendijle gewonnen. De prijs voor het technisch best gemaakte vlot gaat naar de verkenners en gidsen van Parsival.
BR>
Met zo'n driehonderd waren ze, de scoutsjongeren, die een stoet met 23 vlotten vormden. "Dat is een nieuw record. Onze race, dit jaar aan zijn derde editie toe, wint elke keer aan populariteit", zegt districtscommissaris Wouter Roosen (25) van het district Dijle, die elf scoutsgroepen in het Mechelse verenigt.

Aan het Keerdok lieten de scouts hun pareltjes vol technisch vernuft te water. "Het is bekend dat wij als scouts graag knutselen en deze activiteit is natuurlijk de gelegenheid bij uitstek om onze sjortechnieken nog eens te demonstreren", vertelt Wouter alias Potto.

De jongeren zijn wat trots dat ze met hun vlotten dwars door het centrum mogen. "Wij wonen in een prachtige stad, dat zie je heel goed van op het water. Het is geweldig om op de Binnendijle te kunnen peddelen, en een leuke manier om je te tonen aan het grote publiek. Met onze vlotten gaan wij tot aan de Kruidtuin, waar wij lunchen." Aan de vlottentocht wordt telkens ook een ecologisch thema gekoppeld. "Vorig jaar hadden wij het over de kwaliteit van het water. Nu komen deelnemers tijdens een stadsspel te weten hoe ze energie kunnen besparen", besluit Wouter.

SVH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio