G-Kids gaan sportieve zomer tegemoet

Print
Bornem - De Bornemse sportdienst organiseert dit jaar voor de 25ste keer sportkampen. Nieuwigheid in de programmatie zijn de G-Kids.
BR>
Honderden ouders stonden zaterdagochtend in de rij om hun kroost in te schrijven voor een of meer sportkampen. Cathy Champagne, mama van Machteld (11), Maarten (10) en Anton (8), stond reeds uren op voorhand aan te schuiven. "Deze kampen zijn gewoon heel goed. Ook is er opvang voor en na voorzien, wat voor werkende ouders wel belangrijk is. En de kinderen vinden het erg leuk natuurlijk."

Nieuw tijdens deze jubileumeditie van de Bornemse zomersportkampen is dat er voor het eerst ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen. De G-Kids, zoals de sportdienst hen gedoopt heeft, zullen samen met de andere kinderen van hun leeftijd sporten en spelen. Voor hen is er extra begeleiding.

"Volgens mij zijn we de enige gemeente in Vlaanderen die kinderen met en zonder handicap samen laat sporten", zegt sportfunctionaris Marc Vlogaert. "Ook voor volwassenen bestaat deze integratie voor sportactiviteiten in onze gemeente." Voor de extra begeleiding doet de sportdienst beroep op enkele monitoren die reeds veel ervaring hebben met de begeleiding van G-Kids. De G-Kids kunnen deelnemen aan het tweede sportkamp, van 23 tot 27 juli. Voor hen is er ook geen limiet wat inschrijven betreft.

In de weken dat er geen sportkampen zijn, organiseert de gemeente ook speelpleinwerking. Ook hier wordt gezorgd voor de nodige begeleiding voor jongeren met een beperking.

JaHi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio