Heist legt zelf fietspad langs N10 aan

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente wil zelf het initiatief nemen om een fietspad aan te leggen langs de gewestweg, de N10.
BR>
"Wij kunnen tachtig tot honderd procent subsidies bekomen van het Vlaamse Gewest voor de aanleg van het fietspad. Voor het Gewest betekent dit bijna dezelfde kost als ze het zelf uitvoeren. Als de gemeente het organiseert, zitten wij met het voorbereidende en coördinerend werk", zegt schepen van Mobiliteit, Carl Verelst (CD&V).

"De omvangrijke procedure hiervoor moet nog volledig opstarten. Het kan dus nog wel tussen drie en zes jaar duren vooraleer de werken van start gaan", meent de schepen.

"Wij zouden willen starten met het deel tussen de Fabiola- en de Schoorstraat met enerzijds aansluiting op de fietspaden van de N15 en anderzijds op de fietspaden van de industriezones", voegt de schepen eraan toe.

"De gemeente heeft altijd gewacht op initiatief van het Vlaams Gewest als wegbeheerder, maar we stellen vast dat we beter zelf het heft in handen nemen om enige garantie op uitvoering te hebben."

In de begroting 2007 is een bedrag gebudgetteerd voor de studieopdracht.

In 1997 organiseerde toenmalig Vlaams volksvertegenwoordiger en huidig schepen Leo Cannaerts reeds een grote fietsbetoging in Heist voor een 'veilig' fietspad langs de Liersesteenweg in plaats van een erg smalle en levensgevaarlijke strook. Tientallen doden heeft het fietspad gevergd. Er kwamen wel onteigeningen, maar de realisatie van de fietspaden bleven uit.

PA
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio