Lezers keuren ontwerp goed

Print
Lier - Van de vijfhonderd mensen die het voorbije weekend aan onze poll deelnamen, steunt 56 procent het nieuwe ontwerpplan voor de heraanleg van de Lierse Grote Markt. Sommige leden van het college van burgemeester en schepenen zullen het niet graag horen, want ze zijn niet allemaal even enthousiast over dit plan.
BR>
In onze krant van vrijdag hebben we u uitgebreid geïnformeerd over het nieuwe ontwerpplan voor de heraanleg van de Grote Markt in Lier. Het voorbije weekend kon u vervolgens op de website van Gazet van Antwerpen over dit ontwerpplan stemmen. Een meerderheid van de respondenten steunen het ontwerpplan. Zij gaan dus ook akkoord met de zestien plaatsen voor kortparkeren die nog zullen overblijven en met het tweerichtingsverkeer voor het stadhuis.

Ondertussen blijkt hoe gevoelig deze aangelegenheid wel is. "Het is niet juist dat het schepencollege kiest voor een parkeervrij plein, met tweerichtingsverkeer aan de zijde van AD Delhaize. Het nu voorliggende plan is een plan dat aan het schepencollege wordt voorgesteld door de architecten als een discussiedocument, dat werd voorgelegd aan de adviesraden en later aan de hele bevolking en waarover het schepencollege dan een beslissing zal nemen. Het gaat dus niet om een plan van het schepencollege", stellen de vier CD&V/N-VA schepenen.

Aan burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) daarom de vraag of het schepencollege dit ontwerpplan eigenlijk wel verdedigt. "Verdedigen is een groot woord", reageert ze. "Niet iedereen in het schepencollege is even enthousiast over dit onderwerp. De meesten willen eerst horen wat de adviesraden erover te zeggen hebben."

De oppositie spreekt natuurlijk duidelijkere taal. "Het Vlaams Belang eist dat de monstercoalitie eerst een adequaat antwoord formuleert op de parkeersituatie alvorens kan worden gesproken over een heraanleg. De Lierse middenstand is de motor van onze lokale economie. Als die motor sputtert, dan volgt de rest: het welzijn van alle Lierenaars en Hooiktenaars", meent Jan Mortelmans.

"Deze monstercoalitie zorgt ervoor dat de Lierse middenstand gewurgd zal worden. De extremisten van Lier&Ko en Lier Leeft halen duidelijk hun slag thuis. CD&V/N-VA en VLD kijken ernaar en laten betijen", aldus onafhankelijk raadslid Patrick Tersago.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio