Cellekenskermis overweegt verhuizing

Print
Herentals - Marcel Van Orshaegen, organisator van Cellekenskermis, betwijfelt sterk of er een vijfde editie van het evenement komt in Herentals. Hij betreurt dat hij de party zaterdag om 2u moest stopzetten.
BR>
Over de publieke opkomst voor de driedaagse kermis aan de Noordervaart mocht de organisator niet klagen. "De megafuif van vrijdag trok 6.500 mensen", evalueert hij. "Er waren geen incidenten en ik ving weinig klachten op van omwonenden. Die hadden allemaal vrijkaarten gekregen."

"Ook zaterdag liep de tent vol voor de live-optredens en de party achteraf. Maar om 2u moesten we stoppen van de politie. Er waren zeker nog 1.500 mensen aan het feesten. We vroegen een verlenging van het sluitingsuur aan, maar het werd niet toegestaan. Dat vind ik spijtig."

"Naar verluidt was er ook een alcoholcontrole vlak in de buurt. Het ontneemt me de zin om volgend jaar deze kermis nog in Herentals te organiseren. Er is interesse vanuit andere gemeenten. Vermoedelijk verhuizen we dan ook met het evenement."

Burgemeester Jan Peeters (sp.a) wijst erop dat het fuifreglement gewoon werd toegepast. "De organisatoren hadden een vergunning tot 2u. Die hebben ze vooraf mee ondertekend."

De stad had vooraf een aantal voorwaarden opgelegd. "Het lijkt erop dat de organisatoren die goed nagekomen zijn", schat de burgemeester in. "Het evenement leek me beter voorbereid. Ik hoorde in elk geval weinig klachten. Er waren ook minder verkeersproblemen. Maar een volledige evaluatie volgt nog."

BaLa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio