IOK wil grofvuil integreren in diftar

Print
Geel - De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) biedt Kempense gemeenten de mogelijkheid om het verzamelen van grofvuil te integreren in het diftarsysteem. Bij het diftarsysteem betaalt de burger zijn afval per opgehaalde hoeveelheid.
BR>
Afval ophalen volgens gedifferentieerd tarief of diftar bestaat al in zeven Kempense gemeenten. Geel stapt deze zomer in het systeem en tien andere gemeenten starten begin 2008 met diftar. Enkel het ophalen van restafval en groenten-, fruit- en tuinafval (GFT) verloopt voorlopig via diftar.

IOK wil ook het ophalen van grofvuil integreren in het diftarsysteem. De gemeenten beslissen via een gemeenteraadsbeslissing zelf of ze gebruik willen maken van deze nieuwe mogelijkheid.

De gemeenten contacteren IOK Afvalbeheer momenteel zelf om het ophalen van grofvuil te organiseren. Via het diftarsysteem kan een potentiële klant zijn aanvraag rechtstreeks aan de ophaaldienst van IOK doorgeven. Een vrachtwagen met een speciaal weegsysteem haalt het grofvuil vervolgens op. IOK Afvalbeheer registreert het ophalen en zorgt voor de verwerking en de facturatie.

Gemeenten die in het systeem willen instappen moeten rekening met een meerkost van 1,8 euro per ophaalbeurt per jaar.

WVdB
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio