Plafond van huis stort in

Print
Vosselaar - Het plafond van een woning met een verdieping en een plat dak langs de Kardinaal Cardijnlaan in Vosselaar zakte zondagochtend om een onduidelijke reden in. Een gezin met drie jonge kinderen kan niet meer in het onbewoonbaar verklaarde huis blijven.
BR>
Tom Lavrijssen en Kristel Horemans trokken zaterdagavond naar een gouden huwelijksfeest van een oom. Hun kinderen Senne, Fien en Cisse verbleven bij de grootouders. Dat bleek een geluk bij een vreemd ongeluk. Tom en Kristel stonden zondagochtend rond 1.30u voor een onaangename verrassing toen ze van het feest terugkeerden.

Een deel van het platte dak was in elkaar gezakt boven de living en de keuken. De instortende massa had ook delen van buitenmuren naar binnen getrokken. De woning dateert naar verluidt uit 1970. Het gezin woonde vier jaar in het huis.

Luitenant Yves De Backker van de Vosselaarse brandweer stond voor een raadsel. "Zoiets heb ik in mijn hele loopbaan nog niet gezien. Er is op het eerste gezicht geen enkele aanleiding voor deze verzakking. Er was zeker geen ontploffing want anders zakken de muren niet naar binnen. Dit is voer voor ingenieurs. De eigenaars vertelden dat ze eerder deze week een vreemde bonk hoorden. Ze dachten toen aan inbrekers", aldus de brandweerman.

Crisisopvang

"Het gezin kan zeker niet in deze woning blijven. Het huis is voorlopig onbewoonbaar. Wij kunnen de woning enkel stutten." De brandweer hielp zaterdagnacht om bruikbare spullen van het gezin te helpen verhuizen. Het gezin kan tijdelijk bij de ouders van Tom Lavrijssen terecht.

OCMW-voorzitter Chris Schoenmakers kwam in het holst van de nacht poolshoogte nemen. "Het gezin kan de eerste dagen bij familie terecht, maar die situatie is niet lang houdbaar. Wij beschikken over enkele woningen voor crisisopvang. We zorgen dat een van deze woningen zo snel mogelijk vrij is voor dit gezin."

Willy VAN DEN BERGH, Guy VAN NIEUWENHUYSEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio