Hond verkommert in leeg huis

Print
Herselt - De Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming (VVDB) uit Aarschot haalde zaterdag op verzoek van politie Zuiderkempen een uitgemergelde hond uit een leegstaande woning in Ramsel (Herselt). De vorige eigenaars van de woning lieten het dier aan zijn lot over.
BR>
De Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming uit Aarschot kreeg zaterdag een oproep van politie Zuiderkempen om samen met een gerechtsdeurwaarder een hond uit een leegstaande woning te halen. De woning wordt openbaar verkocht.

"We hoorden dat de vorige eigenaars uit de woning waren gezet. Waarschijnlijk hebben zij het arme dier zomaar in het huis zonder eten of drinken achtergelaten", aldus de verantwoordelijke van dierenasiel van VVDB.

"We troffen een vrij jonge hond aan. Het is vermoedelijk een kruising tussen een herdershond en een dobermann. Het dier was letterlijk vel over been. Je kon al zijn ribben tellen."

De onfortuinlijke hond leert in het asiel opnieuw eten. "Dat klinkt vreemd, maar na een dergelijk lange periode zonder eten of drinken moet het dier stelselmatig weer voeding opnemen. Gisteren had hij vooral dorst, maar al de drank kwam er opnieuw uit. Nu laten wij hem om de drie uur kleine hoeveelheden eten. We doen er alles aan om hem te redden."

Het was zondag niet duidelijk hoe lang de hond al alleen in het huis zat opgesloten.

Willy VAN DEN BERGH

www.vvdb.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio