Laakdal investeert in computerpark

Print
Laakdal - De gemeente Laakdal gaat ruim 113.000 euro investeren in nieuw informaticamateriaal. Op die manier wil de gemeente de dienstverlening voor de inwoners verbeteren.
BR>
Schepen voor ICT en Administratieve Vereenvoudiging Frank Sels (sp.a-spirit) wil werk maken van een performante dienstverlening voor de bevolking.

"De burgers hebben recht op een vlekkeloze service", zegt Frank Sels. "Om daaraan te voldoen, moeten onze medewerkers vlot kunnen werken. Vandaag de dag kunnen zij dat nauwelijks omdat zowel de servers als de meeste pc’s hopeloos verouderd zijn."

Het gemeentebestuur wil alle computers op elkaar afstemmen door middel van de huurkoop van servers en pc’s. "Door de eenvormigheid van de apparatuur en software maakt het systeem van huurkoop het uitwisselen van gegevens en het onderhoud van toepassingen veel eenvoudiger", legt Sels uit.

"De computers die de laatste jaren aangekocht werden waarop de nieuwe software toch kan draaien, stellen we ter beschikking van de jeugddienst, van de organisatie van opfriscursussen voor bejaarden of van scholen en interne opleidingen."

StHe
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio