Vzw bouwt hoogteparcours

Print
Turnhout - De vzw JAP (Jongeren Animatie Producties) heeft haar plannen bekendgemaakt voor de bouw van een hoogteparcours in een oude legerloods op de voormalige Frac-terreinen. De vrijwilligers van JAP willen met het Hang-Loose project ook personen met een handicap aantrekken.
BR>
JAP plant in de Slachthuisstraat een indoor adventure parcours. Het circuit wordt volledig rolstoelvriendelijk. "Er komt een lift om met de rolstoel boven te geraken, een klimmuur waarvan de hellingsgraad verstelbaar is en balken waar rolstoelen over kunnen rijden", vertelt Ronny Cos, secretaris en gedelegeerd bestuurder van JAP.

"Allemaal goed beveiligd welliswaar. JAP wil daarnaast ook een ontmoetingsplaats creëren voor jongeren die andersvalide jongeren begeleiden op het touwenparcours."

Sponsoring

Het kostenplaatje van Hang-Loose schat JAP op zo’n 130.000 euro. Dit omvat de bouw van het adventure parcours van 200 vierkante meter en van een blackbox, een soort vergader- en omkleedruimte. "Momenteel beschikken we al over 50.000 euro, afkomstig van sponsoring", zegt Ronny Cos.

"De gebouwen mogen we gratis gebruiken van Stad Turnhout, samen met KSJ en Taxandria Zeescouts. Natuurlijk zijn we nog steeds op zoek naar sponsors en we hopen ook op subsidies van Europa en het ministerie van Gelijke Kansen."

Het ontwerp van het Hang-Loose project werd gemaakt door de firma Exponent uit Hoboken. Voor de bouw ervan wil JAP samenwerken met de VDAB, die er een stageproject van kan maken voor leerlingen in de bouwsector.

Kathleen VAN BEURDEN

www.japadventure.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio