Jeugdige Giants op Groenplaats

Print
Antwerpen - De stralende zon was een welgekomen factor voor het '3 on 3'-basketbaltornooi dat zaterdag voor de derde keer plaatsvond. Bijna driehonderd deelnemers schreven zich in voor de strijd op een half veld.
BR>
Terwijl twee DJ's beats rondstrooiden op de verschillende pleintjes, stegen dribbelgeluiden op tot ver boven het Hilton. Enthousiaste basketliefhebbers namen het per drie tegen elkaar op, en de toeristen keken voor één keer eens niet naar het beeld van Rubens. Naast de '3 on 3'-wedstrijden, een spelvariant met twee teams van drie deelnemers die spelen naar één ring, gooide ook de dunkcompetitie hoge ogen.

Organisator en Antwerp Giants-ster Pieter Loridon was tevreden. "Er hangt een goeie atmosfeer op de Groenplaats vandaag, met de muziek en het zonnetje. We verwennen de deelnemers met gadgets en dat levert blije gezichten op. Ik overweeg zelfs om binnenkort met dit concept een toer te maken langs andere steden, want het succes is enorm en de interesse blijft groeien", aldus Loridon.

De teams bestaan meestal uit personen die in hun vrije tijd al een tijdje met basket bezig zijn. Een team van BBC Wuustwezel heeft er duidelijk zin in. "Drie tegen drie is eens iets anders en zeker zo plezierig", vertelt één van de teamleden. "Ook de muziek op de achtergrond maakt het spelen aangenamer. De sfeer is meer relaxed."

Vier meiden van basketploeg Gembo uit Brasschaat zijn er ook graag bij. "We hebben daarnet al van een aantal jongensploegen gewonnen en dat hadden ze niet verwacht. We doen elk jaar mee, gewoon voor het plezier. En of het nu regent of de zon schijnt, dat maakt ons niet uit. Voor basket zijn we altijd te vinden."

PSch
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio