Stewards voor de Spoed

Print
Antwerpen - De groep Gasthuiszusters van Antwerpen gaat binnenkort op zoek naar twaalf veiligheidsstewards voor Sint-Vincentius en Sint-Augustinus. De stewards worden ingezet op de spoedafdeling.
BR>
Het Generatiepact bevat een reeks maatregelen om meer mensen aan het werk te krijgen en langer werken aan te moedigen. Eén van die maatregelen is het creëren van 1.000 nieuwe jongerenbanen, om onder meer de veiligheid en de kinderopvang in de ziekenhuizen te verbeteren. Federaal minister van Volksgezondheid Rudy Demotte (PS) belooft eind deze maand de concrete uitwerking rond te hebben. Per honderd bedden krijgt een ziekenhuis federaal geld voor een veiligheidssteward.

Bij de Gasthuiszusters van Antwerpen deden ze de oefening al voor twee ziekenhuizen. "Voor Sint-Augustinus zouden we zes stewards kunnen aanwerven en voor Sint-Vincentius vier", zegt personeelsdirecteur Michel Van der Borght. "Voor grote agglomeraties, zoals Antwerpen, wordt er nog eens extra geld vrijgemaakt. Zo komen we uit op twaalf stewards. We gaan zelf mensen zoeken en ze laten opleiden. De stewards worden ingezet op de spoedafdeling, want vooral daar worden we geconfronteerd met agressie. Gelukkig blijft het vooral bij verbaal geweld."

Bij het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA) wachten ze liever de definitieve regeling af. "We willen eerst het Koninklijk Besluit zien", zegt woordvoerster Renée Willems. "Het is wel de bedoeling dat wij een beroep zullen doen op deze middelen voor de aanwerving van veiligheidsstewards en kinderverzorgsters voor de kinderopvang."

Sacha VAN WIELE
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio