Vlaams Belang wil jobbeurs

Print
Edegem - Volgens Anthony Spiessens (Vlaams Belang) zijn er in de Hekla-zone talloze bedrijven op zoek naar geschikt personeel. Het organiseren van een jobbeurs kan volgens het raadslid een oplossing bieden.
BR>
"We horen vaak negatieve berichten over de arbeidsmarkt, maar anderzijds zijn er in onze regio talloze bedrijven op zoek naar geschikt personeel", stelde Anthony Spiessens tijdens de jongste gemeenteraadsraadszitting. "Er zijn bedrijven bij de vleet binnen de Hekla-zone (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar), denken we maar aan het industriepark in Kontich en de winkels op de A12." Volgens Spiessens kan een jobbeurs, afwisselend in elke gemeente, de bedrijven helpen om personeel te vinden en geeft het de inwoners ook de kans om in de eigen streek aan de slag te gaan. De gemeente kan het initiatief ondersteunen door een locatie ter beschikking te stellen. "Dergelijke initiatieven in andere gemeenten hebben al bewezen dat dit systeem werkt", besloot het raadslid.

Schepen Bart Breugelmans (CD&V), bevoegd voor plaatselijke werkgelegenheid, had wel oren naar het voorstel. "Dit is een goed idee. Misschien is het niet de taak van de gemeente om een jobbeurs te organiseren, maar het lijkt me nuttig om daarover de VDAB te contacteren en dan bekijken hoe we een eventueel initiatief kunnen ondersteunen."

MdSw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio