Karemis in 't Fort

Print
Mortsel - In het binnenfort van Fort 4 stellen de gidsen van de scouts van Mortsel (32ste en 48ste) dit weekend een tentoonstelling op. Samen met beeldend kunstenaar Aton Boon maakten ze een groot spektakelkunstwerk rond het thema Kermis.
BR>
Het initiatief gaat uit van De Veerman vzw, een kunsteducatieve organisatie uit het Antwerpse, die eerder al een erfgoedproject opzette voor een aantal scholen. Bij uitbreiding richtte De Veerman zich nu tot de jeugdwerking. "Aan de hand van het spel In bad met Mortsel dompelden we de gidsen onder in het cultureel erfgoed van Mortsel. Hieruit hebben de meisjes dan zelf het thema kermis gekozen om verder uit te werken", legt Nathalie Jespers uit.

Beeldend kunstenaar Anton Boon begeleidde het hele project maar zorgde er wel voor dat het initiatief en de ideeën van de scouts zelf kwamen. "Na het spel trokken we op locatie in het fort van Mortsel en gingen we brainstormen over de uitwerking en concrete invulling van het project."

De gidsen kozen voor het eendjeskraam. De grote herkenbaarheid speelde hierbij een belangrijke rol, iedereen kent het, iedereen heeft er al eens bij gestaan. De bedoeling is de kermisbezoekers een blik te laten werpen achter de schermen van de attractie. Waar gaan de eendjes naartoe, beleven ze veel plezier?

Elke kijklustige krijgt een eendje dat een waterparcours aflegt dat heel het binnenplein vult. De constructie is opgebouwd van pvc buizen en passeert door allerlei attracties, zoals een kijkkast, een freakshow, een spiegelpaleis en een bar. De geïnteresseerden moeten er mee voor zorgen dat het eendje de reis tot een goed einde brengt. Op deze manier zijn de bezoekers actief betrokken.

Kris SLABBAERT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio